Încarc Evenimente
„CĂLĂTOR PRIN TRECUT”. IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI
Opera și viața maestrului Augustin Lucici (1956-2020), personalitate marcantă în lumea artelor vizuale, vor fi evocate printr-o expoziție in memoriam, organizată de Muzeul Județean Argeș.
Venisajul expoziției intitulată „CĂLĂTOR PRIN TRECUT”. IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI, va putea fi urmărit in transmisiune LIVE pe pagina de Facebook a Muzeului Județean Argeș vineri, 19 februarie 2021, ora 10.00,
Născut în Pitești, la 19 februarie 1956, Augustin Lucici a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), devenind, ulterior, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România.
După absolvirea Institutului de Arte Plastice, a lucrat ca muzeograf în cadrul Galeriei de Artă Plastică „Rudolf Schweitzer‒Cumpăna”, secție a Muzeului Județean Argeș. Concomitent, a predat și la instituții de învățământ secundar din Pitești: Colegiul Național „Ion C. Brătianu” și Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.
Debutul în pictură a avut loc la vârsta de 5 ani, sub călăuzirea mamei. Pe parcursul studiilor, a beneficiat de îndrumarea unor mari profesori, precum: Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan.
Picturile sale sunt inspirate din natură și din viața de zi cu zi. Subiectele lui preferate, pe care le-a transpus pe pânză, sunt florile și viața cotidiană a orașului natal.
Artistul a avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, participând la peste 40 de expoziții în România, Italia și Luxemburg. Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecții private din Anglia, Belgia, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia și Olanda.
Expoziția poate fi văzută în perioada 19 februarie – 21 martie, de luni până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Detalii

Începe:
19 februarie
Se termină:
21 martie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Argeș – Pitești
Str. Armand Călinescu nr. 44
Pitești, Argeș 110047 Romania
+ Hartă Google
Telefon:
http://www.muzeul-judetean-arges.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*