Încarc Evenimente
Într-o consecventă acțiune de promovare a artiștilor sătmăreni, pe simezele Secției de Artă a Muzeului Județean Satu Mare va fi prezentată expoziția de fotografie artistică a Mirei Marincaș. Sătmăreancă, artista fotograf și-a început studiile de specialitate la Liceul de Arte Aurel Popp din oraș, la secția textile, clasa profesoarei Nyiri Angela. Mira Maricaș este licențiată a Universității de Artă și Design din Cluj Napoca, Departamentul de Fotografie, și doctor din 2014, a aceleiași universități. În prezent este lector universitar la Facultatea Sapientia din Cluj-Napoca, unde predă fotografie și mixed-media.
În timpul pregătirii acestei expoziții artista ne-a mărturisit: „Titlul expoziției Fragmentarium vine ca o reinventare a credoului artistic. Înainte eram un artist al limitelor, care căuta o împăcare între abstract și realul figurativ al martorului ce vede tot, prin lentila aparatului de fotografiat. Expoziția este fragmentată, cu insule de tematici, tehnici diferite ce pendulează de la fotografie directă, la fotografie analogică, experimente grafice pe emulsie fotosensibilă, pictură și broderie. Acum mă regăsesc în aceste juxtapuneri dinamice, libere și jucăușe de broderie aplicată pe fotografie și peisaj, în sensul cel mai clasic al acestuia.“
Expoziția va cuprinde lucrări realizate în perioada „pandemică“ 2020 – 2021.
Vernisajul va avea loc în aer liber în curtea secției de Artă, vineri 2 aprilie 2021 ora 18.
Bun venit Mira Marincaș acasă!
dr. Felicia Grigorescu, Muzeul Județean Satu Mare, Secția de Artă
TÖREDÉKES
A szatmárnémeti művészek népszerűsítésére irányuló program során a Művészeti Múzeumban Mira Marincaș fotóművészeti munkái kerülnek bemutatásra.
A szatmári születésű fotóművésznő a helyi Aurel Popp Művészeti Líceumban, Nyíri Angéla tanárnő osztályában kezdte tanulmányait, majd a kolozsvári Művészeti Egyetem Fotográfiai Tanszékén végzett, 2014 pedig ugyanitt szerzett doktori oklevelet. Jelenleg egyetemi oktató a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Filmművészet, fotóművészet, media szakán, ahol fotótörténeti és fotótechnikai alapismereteket, valamint analóg és digitális fotográfiát oktat.
A kiállítás előkészítése során a művésznő bevallotta nekünk, hogy a kiállítás címe a művészi hitvallásának egyfajta újragondolása is egyben.
A kiállítás a 2020 – 2021 közötti, “járványos” időszakában készült alkotásokat tartalmazza.
A kiállítás megnyitójára a Művészeti Múzeum udvarán kerül sor, 2021. április 2-án, pénteken 18 órakor.
Isten hozott itthon Mira Marincaș!
dr. Felicia Grigorescu, Szatmár Megyei Múzeum, Művészeti osztály

Detalii

Începe:
2 aprilie
Se termină:
16 aprilie
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Județean Satu Mare
Telefon:
0261.737.526
View Organizator Website

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Satu Mare
Piaţa Libertăţii nr. 21
Satu Mare, Satu Mare 440014 Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*