Încarc Evenimente

Suceava: “Zâmbete mascate” – Mihai Pânzariu PIM. În perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2021, vă invităm la Muzeul de Istorie, în spațiul expozițional ”Cafeteria”, să vă bucurați de “zâmbetele mascate”, zămislite de maestrul Mihai Pânzariu PIM.

Date 28 ianuarie - 28 februarie

“Zâmbete mascate” – Mihai Pânzariu PIM
În perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2021, vă invităm la Muzeul de Istorie, în spațiul expozițional ”Cafeteria”, să vă bucurați de “zâmbetele mascate”, zămislite de maestrul Mihai Pânzariu PIM.
În loc de invitație, prezentarea expoziției, făcută chiar de maestru:
“Zâmbete mascate” este expoziția personală de caricaturi prin care marchez împlinirea vârstei de 75 de ani ( la 16 ianuarie 2021), sau, cum este scris în textul afișului, ” jubileul celor 2.365.200.000 clipe de viață”!
Cele 75 de lucrări, full color, la care se adaugă un autoportret cu mască, reprezintă amara reflectare, prin caricatură de presă ( săptămânalul “Jupânu”), a realității răvăşitoare a primului an de pandemie a coronavirusului. Un an care a îndoliat multe familii de români. De altfel, în acest context, expoziția este dedicată memoriei ființelor dragi mie și familiei mele, nora Cristina și fratele Ştefan, plecați Dincolo, în anul de grație 2020!
Să amintim, pentru cei care, poate nu au aflat, că maestrul PIM a fost decorat recent, de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer în semn de înaltă apreciere pentru contribuția importantă avută, de-a lungul întregii sale activități, la promovarea culturii și a identității naționale românești”.

Detalii

Începe:
28 ianuarie
Se termină:
28 februarie
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Bucovinei
Email:
https://muzeulbucovinei.ro

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Suceava – Muzeul Bucovinei
Str. Ştefan cel Mare nr. 33
Suceava, Suceava 720003 Romania
+ Hartă Google
Sit web:
https://muzeulbucovinei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *