Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Suceava: ZIUA HOLOCAUSTULUI – PROIECȚIE DE FILM DOCUMENTAR LA MUZEUL BUCOVINEI

Date 9 octombrie, 2018

ZIUA HOLOCAUSTULUI – PROIECȚIE DE FILM DOCUMENTAR LA MUZEUL BUCOVINEI

În Sala de Conferințe – parter a Muzeului Bucovinei, va avea loc marți, 9 octombrie 2018, începând cu ora 13, proiecția filmului „Grădina speranței” (The Zookeeper’s Wife, regia Niki Caro, SUA, 2017) – o poveste neobișnuită despre familia Antoninei și a lui Jan Żabiński – directorul Grădinii Zoologice din Varșovia și soția lui – care, în vila lor aflată pe terenul grădinii zoologice, au salvat peste 300 de evrei.
Evenimentul este legat și de data de 9 octombrie, Ziua Holocaustului în România, dată la care, în anul 1941, a început deportarea forţată a populaţiei evreieşti din Basarabia şi Bucovina, în Transnistria. Despre evenimentele tragice din acești ani vor vorbi prof. Sorin Golda, președintele Comunității Evreiești din Suceava și muzeograful Cristina Slavic din cadrul Serviciului Istorie a Muzeului Bucovinei. În continuarea activității, participanții la manifestare vor putea viziona și expoziția „Samaritenii din Markowa”, pregătită în limba română din inițiativa Institutului Polonez din București. Soarta cutremurătoare a familiei poloneze Ulma, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a salvat evrei de la moarte, motiv pentru care împreună cu cei șase copii ai lor au fost împușcați de către ocupanții germani, poate fi cunoscută vizitând această interesantă expoziție, care va fi prezentată la Muzeul Bucovinei în perioada 9 octombrie- 31 octombrie 2018.
La activitate vor participa două clase de elevi, a XI-a C și a XI-a E de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, îndrumaţi de prof. de istorie Rodica Cozaciuc, reprezentanți ai Casei “Dom Polski” din Suceava.

Detalii

Dată:
9 octombrie, 2018
Eveniment Categories:
,

Organizator

Muzeul Bucovinei
Email:
https://muzeulbucovinei.ro

Loc de desfășurare

Muzeul Bucovinei
Str. Ştefan cel Mare nr. 33
Suceava, Suceava Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*