Încarc Evenimente
❗Expoziția „Remember to resist. Memoria genocidului romilor din România”.❗
✅Asociația „Plural” împreună cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” vă invită vineri, 28 mai 2021 ora 12:00, la deschiderea Expoziției „Remember to resist. Memoria genocidului romilor din România.” Vernisajul și expoziția vor fi găzduite de Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, strada 1 Decembrie 1918 nr. 36.
✅În cadrul acestui proiect, se va desfășura atelierul de lucru „Conservarea și Vizibilizarea Memoriei Genocidului Romilor”, sâmbătă, 29 mai 2021 în intervalul orar 10:30-17:00.
Principalul obiectiv al proiectului este de a contribui la o mai bună cunoaștere a istoriei genocidului împotriva romilor din România și ne dorim să creștem nivelul de conștientizare asupra discriminării actuale a romilor.
Prin acest workshop dorim să familiarizăm participanții cu principalele teme ale expoziției „Remember to resist. Memoria genocidului romilor din România”.
✅Programul workshop-ului include o prezentare condensată a evenimentelor istorice cu privire la genocidul romilor și modalități prin care expoziția poate fi folosită ca o resursă educațională în acomodarea noii generații cu tema memoriei Holocaustului. Participanții vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu metode din domeniul educației non – formale în lucrul pe teme istorice și de educație civică/ socială.
✅Evenimentul este derulat în parteneriat la nivel local cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci. Proiect realizat cu sprijinul EVZ Foundation.
Vă așteptăm!

Detalii

Începe:
28 mai
Se termină:
28 iunie
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci
Str. 1 Decembrie 1918 nr. 36
Tecuci, Galați 805300 Romania
+ Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*