Încarc Evenimente
Iubitorii de pictură naivă sunt invitați să viziteze – Expoziția de pictură naivă a artistului Costică Onuță, găzduită de Muzeul Județean «Ștefan cel Mare» Vaslui, în perioada 19 februarie-18 martie 2021.
Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 19 februarie 2021, ora 12.00, în sala Multimedia, de la etajul I a muzeului. Invitați la vernisaj: dl. Victor Munteanu, directorul Muzeului Etnografic al Moldovei din cadrul Palatului Culturii Iași și dna. Ana-Maria Rață, muzeograf în cadrul aceleiași instituții.
Absolvent al Școlii populare de artă din Vaslui, clasa prof. Eugen Balan, creația artistului este recunoscută la nivel național dar mai ales internațional, picturile sale regăsindu-se în expoziții organizate la New York, Paris, Viena, Veneția, Bangkok, Madrid sau Salonic.
Costică Onuță redă în picturile sale, într-un mod inconfundabil și plin de fascinație, mirifica lume a satului. «Lucrările sale demonstrează, cu prisosință, că și-a însușit acele reguli de bază ale construcției imaginii, ale armoniei, dozajului și echilibrului cromatic, fiind totodată nelipsit umorul, ca element constitutiv al artei naive».
Evenimentul își propune să marcheze împlinirea a 70 de ani a artistului și 42 de ani de activitate în slujba artei, artă pe care artistul o consideră vindecătoare, întrucât cu ajutorul ei a reușit să depășească o gravă problemă de sănătate.
Vă așteptăm să vizitați expoziția și să vă bucurați de acuratețea și coloristica imaginilor oferite de talentatul pictor.
Anca Isabela Iacob, consultant artistic, responsabil de eveniment
Organizatori: Consiliul Județean Vaslui
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui
Muzeul Județean «Ștefan cel Mare» Vaslui

Loc de desfășurare

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”
Str. Hagi Chiriac, nr.2
Vaslui, Vaslui 730129 Romania
+ Hartă Google
Sit web:
http://muzeu-vaslui.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*