Încarc Evenimente
Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr
Vă așteptăm la primul vernisaj online, organizat de Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, al expoziției „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr”.
Evenimentul va avea loc vineri, 13 noiembrie, ora 11 pe platforma Zoom, iar participarea este gratuită. Înscrierile se fac completând formularul https://bit.ly/36pJFgv. După completarea formularului, participanții vor primi pe adresa de e-mail completată în formular un link, pe care sunt rugați să îl acceseze vineri, 13 noiembrie ora 11:00 pentru a participa la eveniment LIVE.
Participanții sunt invitați la un tur virtual al expoziției de la Bastionul Maria Theresia, în cadrul căreia o colecție de exponate din perioada „Belle Époque” și interbelică vor ilustra viața cotidiană publică și intimă din Timișoara veche, readus la viață printr-o cină festivă din secolul al XIX-lea denumită „masa lui Netti Diel” care reunește o serie de personaje – protagoniști ai vieții culturale din Elisabetin de altă dată, fiind martori la un dialog de epocă, multicultural printr-o narațiune a prof. dr. Pia Brînzeu. Tot în cadrul vernisajului virtual, timișorenii sunt invitați să descopere expoziția stradală cu cele 16 panouri informative din cartierul Elisabetin alături de experții de la Muzeul Național al Banatului, care vor avea intervenții LIVE din fața punctelor emblematice ale cartierului, împărtășind povești și detalii istorice mai puțin cunoscute despre clădirile și monumente din patrimoniul timișorean. Echipele Centrului de e-Learning și Centrului de Multimedia din cadrul UPT vor prezenta componentele digitale ale proiectului.

Detalii

Începe:
13 noiembrie, 2020
Se termină:
31 ianuarie
Eveniment Categories:
, ,

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Hartă Google
Sit web:
http://mnab.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *