Încarc Evenimente

ASCOR Cluj si grupul Șezătoare Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, au bucuria să vă invite să sărbătorim împreună Ziua Națională a Portului Tradițional din România, în 12 mai 2019, în acest an (conform legii 102/2015), prin organizarea unor activități reunite în cadrul seminarului intitulat “ Meșteșugul și arta acului!*”.

Vineri, 10 mai, ora 17.00, vă invităm să participați la ATELIERE PRACTICE susținute de membrii grupului Șezătoare Cluj, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Cluj-Napoca, b-dul 21 Decembrie 1989, nr. 94-96, având ca invitați aleși, membre ale grupului Șezătoare Basarabia din Republica Moldova, Oleseea Enache și Andreea Rusnac.
În cadrul acestor ateliere vom exersa modalități și tehnici de a coase o cămașă tradițională sau de a țese un brâu. Participarea la ateliere este gratuită dar se face cu înscriere prealabilă, la numărul de telefonul 0753556491, persoană de contact Ioana Mureșan.

Sâmbătă, 11 mai, ora 11:00, vă așteptăm la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr 21, pentru a audia următoarele PRELEGERI:
Tekla Totszegi, ” Particularități ale portul transilvănean comparativ cu alte zone etnografice ale țării”, cu exemple și detalii din colecția Brătianu- Cantacuzino, pe care muzeul o deține.
Augustin Goia, “Caracteristicile portului tradițional românesc” , cu referiri la exepriențele cercetărilor de teren din satele românesti.

Duminică, 12 mai, invitația noastră este de A ÎMBRĂCA PORTUL TRADIȚIONAL și de a participa la:
– ora 111:15, spectacolul susținut în amfiteatrul în aer liber din Campusul Universitar Hasdeu, de Ceata Sfântul Ioan Valahul, ai cărei membrii vor fi îmbrăcați în port popular reprezentând diverse zone ale țării și vor preznta obiceiuri de primăvară;
– ora 15:00, o întâlnire, în special, a celor care cos cămașă tradițională, în Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”, secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, pentru a schimba opinii, gânduri, idei dar sunt așteptați toți cei interesați de temă.

* denumirea seminarului a fost sugerată de titlul carții lui Nicolae Dunăre, “Meșteșugul și arta acului”, editura Tehnică, București, 19

Detalii

Începe:
10 mai, 2019
Se termină:
12 mai, 2019
Eveniment Categories:
,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*