Bacău: Redeschiderea pentru public a Observatorului Astronomic Victor Anestin Bacău – 31 mai

DSC00024

Consiliul Județean Bacău

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău

 

Vă învită marți 31 mai 2016, să participați începând cu ora 1800 la redeschiderea pentru public a Observatorului Astronomic “Victor Anestin” Bacău.

Se vor vernisa:

– expoziția permanentă De la P ământ la stele

– expoziția temporară Astropoezie

Se va redeschide pentru public sala de planetariu, care începând cu 31 Mai 2016 va purta numele astronomului Matei Alexescu. Planetariul este dotat cu proiectoare digitale ce vor oferi vizitatorilor show-uri digitale cu imagine de mare claritate. Vizitatorul va putea călători în orice punct din Univers, prin intermediul tehnologiei digitale de proiecție. În luna iunie, la Planetariu va fi disponibil show-ul Două bucățele de sticlă”. Este vorba despre povestea telescopului. Vizitatorul călătorește în spațiu și află detalii despre primele descoperiri făcute cu ajutorul telescopului.

Se vor deschide pentru public cinci centre de informare, care completează expoziția permanentă, cu informații în format electronic. Două dintre ele sunt dotate cu monitoare 3D, iar trei dintre ele cu touchscreen-uri.

De asemenea se va deschide pentru public un punct de observații astronomice dotat cu telescop performant și cupolă mobilă, situat deasupra clădirii.

Terasa clădirii este dotată cu 2 binocluri ce vor permite vizitatorilor să admire panorama orașului și să observe principalele obiective ale municipiului Bacău și din împrejurimi.

Pe 31 mai 2016 Observatorul Astronomic va fi deschis între orele 1800 și 2200.

Grupurile organizate vor vizita expozițiile Observatorului Astronomic și vor participa la spectacolele de planetariu în baza programărilor realizate anterior.

Dacă cerul va fi senin se vor face observații astronomice ale corpurilor cerești vizibile pe cerul Bacăului.

Intrarea va fi liberă.

Vă așteptăm la sediul Observatorului Astronomic din str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8 (fostă Trotuș).

 

Cu deosebită considerație,

Manager,

dr. Gabriela Gurău

By |2016-05-30T18:38:19+00:00mai 30th, 2016|Bacău, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.