Botoșani: manifestarea muzeală Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova, Iași, în colaborare cu Primăria Mihăileni, județul Botoșani, Asociația STEP in tourism și TVR Iași, organizează în ziua de sâmbătă, 16 martie 2013, orele 1400, manifestarea muzeală Cel mai bătrân olar din România, Meșterul Gheorghe Smerică, la 90 de ani.

În cadrul acestui eveniment, se va omagia personalitatea celui mai bătrân olar din România, meșterul Gheorghe Smerică, din centrul de olărie, Pârâul Negru, Mihăileni, județul Botoșani. Prezent la manifestare, meșterul Gheorghe Smerică, face parte din generația olarilor care au ilustrat ceramica din Moldova de la mijlocul secolului al XX-lea, alături de nume precum: Colibaba, Diaconu, Olaru, Nenerică, Nica etc.

Manifestarea va cuprinde o proiecție de film documentar, realizat de TVR Iași, și o expoziție cu vânzare a vaselor de ceramică realizate de celebrul meșter. Manifestarea, găzduită de Sala STEP (Victoria) din Iași, va fi coordonată de muzeografii Eva Giosanu și Ovidiu Focșa.

Director General, Dr. Lăcrămioara Stratulat

Șef Muzeu, Victor Munteanu

Șef Birou relații publice, Dr. Coralia Costaș

By |2013-03-14T15:51:09+00:00martie 14th, 2013|Botoşani, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.