Bran: Noaptea Muzeelor la Castelul Bran

Noaptea Europeană a Muzeelor se coboară și peste Castelul Bran

Noaptea Europeană a Muzeelor este un bun prilej pentru iubitorii de istorie și de mister să treacă pragul Castelului Bran în regim de gratuitate. Astfel, sambată seara, începând cu ora 20.00 și până la miezul nopții, vizitatorii vor fi martorii unui tur unic, întunericul nopții, lumina lunii și a stelelor sporind atmosfera specială care învăluie zidurile reci ale Castelului Bran. De altfel, la lumina difuză a lumânărilor, doi virtuozi ai viorii și ai acordeonului vor acompania pașii vizitatorilor prin edificiul care nu demult era unul dintre cele mai îndrăgite reședințe de vară ale Reginei Maria, dar și loc de refugiu al legendarului Conte Dracula.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, aflat deja la a unsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Astfel, în jur de 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional.

Castelul Bran s-a alăturat acestui demers în urmă cu patru ani, timp în care numărul oaspeţilor nocturni a depăşit cifra 1000, valoare record pentru mediul rural. Aşa cum deja ne-am obişnuit publicul, în fiecare an marcăm momentul cu diferite activităţi culturale, derulate de obicei în Sala de Muzică Regina Maria.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la telefon 0268.237.700 sau la [email protected].