Braşov: programe de educaţie muzeală la Muzeul Judeţean de Istorie

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov vine în întâmpinarea programului naţional iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Astfel, în perioada 1-5 aprilie 2013 se vor derula trei programe de educaţie muzeală.

1. „Aplicaţii ale arheologiei în educaţia muzeală – Povestea caselor” a ajuns la etapa de realizare efectivă a căsuţelor – machete. Acesta este organizat în colaborare cu Şcoala Gimnazială nr. 2 „Diaconul Coresi” Braşov, Şcoala Gimnazială nr. 25 Braşov şi Şcoala Gimnazială nr. 5 Braşov în zilele de luni- miercuri, orele 08-12.

2. „Laboratoarele istoriei – de la obiect arheologic la exponat” va fi realizat în colaborare cu alte trei instituţii de învăţământ: Colegiul Naţional „Mircea Cristea” Braşov, Colegiul Naţional de Ştiinţele Naturii „Emil Racoviţă” Braşov şi Liceul Teoretic „Ion Codru Drăguşanu” Victoria. Elevilor li se va explica pe scurt care sunt paşii pe care îi urmează obiectele arheologice înainte de a ajunge în vitrinele unui muzeu. La final, vor încerca sa refacă şi ei câteva replici după piese reale. Activităţile vor avea loc marţi (orele 13-15), joi (orele 11 -13) şi vineri (orele 10-12) în cadrul expoziţiei permanente a muzeului de la Casa Sfatului.

3. La proiectul „Incursiune în istoria Braşovului – partea a doua” vor participa elevi de la Şcoala Generală Nr. 6 „Iacob Mureşianu” Braşov şi Colegiul “Nicolae Titulescu” Braşov. Acestora li se vor prezenta o serie de informaţii despre monumentele oraşului după care vor porni la o plimbare la pas prin Braşovul istoric. Program marţi – joi, orele 10 -12.

By |2013-04-01T15:20:11+00:00aprilie 1st, 2013|Braşov, Muzee, program educaţional|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.