București: ”Antipa”, primul muzeu din România care poate fi ”citit” și cu telefonul mobil!

”Antipa”, primul muzeu din România care poate fi ”citit” și cu telefonul mobil!

 

Începând cu data de 1 Noiembrie 2012, vizitatorii Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din București vor putea accesa informațiile atașate pieselor din expunerea permanentă și cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.

Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumătatea anului și a fost realizat și finanțat de către NFCExpert.ro. Prin acest program, informațiile științifice asociate pieselor expuse pot fi citite cu ajutorul telefonului mobil datorită utilizării Quick Respond Code -urilor și a sistemelor NFC (Near Field Communication).

Ne-am propus accesibilizarea informațiilor științifice care, până acum, puteau fi citite doar pe infotouch-urile din fața vitrinelor, dar și atragerea adolescenților și a tinerilor, pasionați de telefonia mobilă și tehnologiile din acest domeniu; din noiembrie, informațiile legate de exponate vor putea fi citite simultan, de mai multe persoane, prin afișarea lor pe telefonul mobil într-un timp foarte scurt. Nu în ultimul rând, trebuie menționată ușurința cu care se accesează informațiile fiind necesară doar apropierea telefonului de codul de pe eticheta exponatului ca și faptul că, informația scanată și afișată pe telefon reprezintă și o rezumare a explicațiilor detaliate din textele conexe ale pieselor din expunerea permanentă.

Vă așteptam Miercuri, 31 Octombrie, începând cu orele 17,00, să participați la vizita-experiment prin Muzeu, în care, vă oferim posibilitatea de ”a ne citi” cu ajutorul telefoanelor Smartphone și a noilor tehnologii NFC și QR Code.

 

 

 

Sponsori: NFCExpert.ro

By |2012-10-26T10:59:29+00:00octombrie 26th, 2012|Bucureşti, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.