București: Dialog cu Dan Perjovschi

Dialog cu Dan Perjovschi la finalul expozitiei Mitul national. Contributia artelor la definirea identitatii romanesti (1830 – 1930)

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita duminica, 31 martie 2013, la ora 15.30 la o discutie libera cu artistul Dan Perjovschi in cadrul expozitiei Mitul national. Contributia artelor la definirea identitatii romanesti (1830 – 1930). Ultima zi a expozitiei va fi astfel marcata printr-un dialog intre Dan Perjovschi si Valentina Iancu, unul dintre curatorii expozitiei, care isi propune sa raspunda unor intrebari despre receptarea si relevanta mitologiilor nationale si nationaliste in Romania contemporana.

In 1993, in cadrul festivalului de performance „art Zona”, Dan Perjosvchi si-a tatuat pe umar cuvantul „Romania”. Zece ani mai tarziu, in cadrul expozitei „In prapastia balcanilor” de la Kunsthalle Fridericianum din Kassel, in urma unor sedinte successive cu laser, tatuajul a fost scos definitiv. Ce inseamna sa fii artist in Romania? Ce inseamna (sa ti se ceara) sa-ti reprezinti tara? Poate fi desenul “romanesc”? Carei identitati culturale ii apartii ca artist contemporan? Grigorescu sau Tristan Tzara? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care va raspunde Dan Perjovschi duminica dupa-amiaza.

Participarea se face pe baza de inscrieri prin e-mail la valentina.iancu@art.museum.ro.

De asemenea, sambata, 30 martie, ora 11.00 va invitatam la ultima vizita cu ghidaj gratuit in expozitie. De data aceasta vizita cu ghidaj tematic aduce in atentia publicului o serie de obiecte de arta decorativa expuse in penultima sala a expozitiei: piese de ceramica de inspiratie populara, create de artisti plastici interbelici in cadrul atelierului Troita.

Se plateste doar biletul de intrare in expozitie (10 lei intreg, 5 lei redus), fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face pe baza de programare la comunicare@art.museum.ro. Ulterior prezentarii, publicul poate ramane in expozitie pentru a vizita si celelalte sali.

Va asteptam la muzeu, in ultimul week-end de vizitare a expozitiei Mitul national. Contributia artelor la definirea identitatii romanesti (1830 – 1930).

Maria Sfrijan

Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucuresti

Telefon 021.313.30.30 int 923/ 021.314.81.19

www.mnar.arts.ro

www.facebook.com/ National Museum of Art of Romania

By |2013-03-28T17:53:07+00:00martie 28th, 2013|Bucureşti, conferinţe, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.