Bucureşti: expoziţia de pictură INTERFERENŢE CROMATICE, a pictorului Aurel Petrescu

EXPOZIŢIA INTERFERENŢE CROMATICE

 

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” găzduieşte în perioada 14 octombrie – 15 noiembrie 2011, expoziţia de pictură INTERFERENŢE CROMATICE, a pictorului Aurel Petrescu, la sediul de la Muzeul Costumului Popular, de la Palatul Parlamentului, Corpurile A3 si F, str. Izvor, nr. 2-4, sector 4.

Aurel-Petrescu

De formaţie inginer (Absolvent al Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare, Craiova 1983), Aurel Petrescu  mărturiseşte că modalitatea sa de exprimare şi adevărata latură existenţială este pictura.  La această trăsătură a contribuit probabil, încurajarea bunicii de a desena şi mai târziu îndemnul maestrului Sabin Bălaşa  de a urma Liceul de Artă, după ce i-a văzut lucrările.

Aurel-Petrescu-afis

Provenind dintr-o familie cu două trăsături proeminente: cea ştiinţifică şi cea artistică, Aurel Petrescu optează pentru cariera de inginer, dar se înscrie în paralel, încă de la începutul facultăţii, la Şcoala de Artă “Gheorghe Gabrielescu” din Craiova, clasa profesorului Victor Pârlac de care îl leagă o prietenie deosebită. Remarca profesorului său îl descrie astfel  :“fire sensibilă, inventivă” care „tratează pânzele sale cu mult curaj şi reuşeşte să stăpânească o gamă cromatică destul de dificilă”.

Aurel Petrescu a mai expus la Craiova, Calafat, Slatina, Piteşti, Bucureşti, Turnu Severin şi Constanţa şi în Bulgaria la Vidin.

Vernisajul expoziţiei INTERFERENŢE CROMATICE va avea loc vineri, 14 octombrie, ora 13, la Muzeul Costumului Popular din Palatul Parlamentului, Corpurile A3 si F, str. Izvor, nr. 2-4, sector 4.

 

Vă aşteptăm să descoperiţi alchimia luminii prin care autorul îşi prepară culorile !

Conf. univ. dr. Paula Popoiu

Director General

Mai multe informaţii

Biroul Relaţii Publice

Iulia Grumăzescu – muzeograf

021 317 91 03 / int. 143

By |2011-10-11T13:25:25+00:00octombrie 11th, 2011|Bucureşti, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.