București: InclusivART la Muzeul Colecțiilor de Artă

InclusivART la Muzeul Colectiilor de Arta:
proiect de facilitare a accesului la arta pentru publicul cu nevoi speciale Muzeul National de Arta al Romaniei deruleaza la Muzeul Colectiilor de Arta pana la finalul lunii noiembrie 2013 proiectul InclusivART, adresat persoanelor cu dizabilitati senzoriale, motorii, cognitive sau emotionale.
In cadrul acestui proiect, finantat de Administratia Fondului Cultural National, la Muzeul Colectiilor de Arta va fi amenajat un spatiu dedicat persoanelor cu nevoi speciale, dotat cu mobilier, materiale si produse care sa permita categoriilor de public vizate sa se familiarizeze cu ideea de muzeu si de colectie, cu cateva dintre operele de arta expuse la Muzeul Colectiilor de Arta, precum si cu aspecte legate de istoria artei si de materialitatea obiectelor.
Galeria tactila de la Muzeul Colectiilor de Arta va fi un spatiu permanent explorativ si interactiv care va conţine replici si diagrame tactile ale unor lucrari de arta expuse in muzeu, truse si machete multi-senzoriale, precum si un catalog Braille. Amenajarea multifunctionala permite adaptarea Galeriei tactile atat ca spatiu de expunere, cat si ca atelier educativ.

Maria Sfrijan
Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53
Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021.313.30.30 int. 923 / 021.314.81.19
www.mnar.arts.ro
www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns