Bucureşti: La Antipa, în spatele uşilor închise! Secrete de ploşniţă

La Antipa, în spatele uşilor închise!

Secrete de ploşniţă

 

 

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită Sâmbătă, 16 Februarie, începând cu orele 11.00, „să descoperiţi secretele ploşniţelor” alături de Dr. Aurora Stănescu, specialist în studiul heteropterelor.

Atrase de aşezările umane, cunoscute încă din vechime, grupul mare şi divers al ploşniţelor este pe nedrept disptreţuit. Doar o specie dintre toate cele care compun grupul Heteroptera, şi anume ploşniţa de pat, parazitează omul asociindu-şi prezenţa cu mizeria şi sărăcia.

Delicate precum mărţişoarele din sticlă sau porţelan, cu chitina netedă şi discret decorată precum obiectele de ceramică veche chinezească, viu colorate, împodobite cu desene care amintesc de măştile africane, „pictate” în nuanţe metalice ca nişte broşe preţioase – ploşniţele plantelor sunt insecte perfect adaptate vieţii pe uscat sau celei acvatice prin morfologia, organele şi comportamentul lor.

Cum de pot heteropterele acvatice să patineze cu viteză pe luciul apelor sau de ce la unele specii masculii poartă, parcă mândri de viitoarele odrasle, ponta pe spatele lor, ori de ce păsările nu includ heteropterele în dieta zilnică sau, la ce folosesc formaţiunile chitinoase exagerate de pe aripile şi picioarele unora dintre specii, sunt doar câteva dintre secretele pe care le puteţi descoperi participând şi în această sâmbătă la prezentarea din cadrul ciclului de conferinţe La ”Antipa”, în spatele uşilor închise.

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul Antipa” va acorda premii la sfârşitul acestui ciclu de conferinţe. Trei dintre cei mai isteţi, dar şi cei mai fideli participanţi la conferinţe vor putea intra în posesia telescoapelor oferite de către sponsorul nostru, DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăşura în ianuarie 2014.

 

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

 

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, DaVinci Learning, EmailWing

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, Science World, Zile şi Nopţi, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Parentime, Salut Bucureşti, 7 Pitici, Qbebe, inParc, mamica.ro, Media IQ

 

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”

 

Informaţii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro , 0723.149.694

By |2013-02-14T13:35:41+00:00februarie 14th, 2013|Bucureşti, Muzee, program educaţional|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.