București: Se redeschide Muzeul Colecţiilor de Artă

Muzeul Colectiilor de Arta

Muzeul National de Arta al Romaniei are placerea să anunte redeschiderea integrala pentru public a Muzeului Colectiilor de Arta începând cu data de 4 iunie 2013, după un amplu proces de consolidare si renovare a clădirii si după restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal.

Miercuri, 5 iunie 2013, intrarea este gratuita pentru public .

Programul de vizitare al muzeului este de sambata pana miercuri, orele 11.00-19.00 (in perioada mai – septembrie)/ 10.00-18.00 (in perioada octombrie – aprilie); joia si vinerea este închis. Tarif intreg: 15 lei; bilet combinat (Muzeul Colectiilor de Arta + Galeria Nationala si Galeria de Arta Europeana): 20 lei. In prima miercuri a fiecărei luni intrarea este gratuita.

Muzeul Colectiilor de Arta ( Calea Victoriei nr. 111) este gazduit in cladirea fostului Palat Romanit. Edificiul, a carui constructie a inceput in jurul anului 1812, este unul din reperele importante ale inceputurilor arhitecturii moderne din Bucuresti. Finalizat de catre vistiernicul Grigore Romanit, al carui nume il poarta, palatul a fost supus de-a lungul timpului unor transformari masive, ramanand insă un martor al vietii politice, sociale si culturale a capitalei.

Inaugurat în 1978 ca sectie a Muzeului National de Arta al Romaniei, Muzeul Colectiilor de Arta reuneste intr-un singur asezamant donatiile facute de-a lungul anilor de colectionari cu merite deosebite in pastrarea unui valoros patrimoniu artistic. Din 1986 pana in 2009 muzeul a fost deschis partial pentru public, in diferite formule, iar la începutul anului 2009 muzeul a fost inchis, ca urmare a avansarii lucrarilor de consolidare si restaurare, finantate prin imprumutul oferit Romaniei de catre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei in vederea reabilitării monumentelor istorice reprezentative.

In prezent, in urma unei solide reconstructii si reamenajari, fostul Palat Romanit poate valorifica intr-o viziune moderna patrimoniul muzeal pe care il găzduieste. Cele 34 de colectii expuse ocupa acum integral cele trei corpuri ale Palatului Romanit.

Va asteptam la muzeu!

Alina Patru

Referent comunicare

Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucuresti

Tel 021 314 81 19

www.mnar.arts.ro

By |2013-05-31T12:24:11+00:00mai 31st, 2013|Bucureşti, expoziţii, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.