București: Simte Arta – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitați în muzeele din București

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, demarează în lunile septembrie-octombrie 2011 proiectul Simte Arta – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati in muzeele din Bucuresti, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul işi propune să promoveze şi să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilităţi la instituţiile de cultură din Bucureşti, prin creşterea vizibilităţii nevoilor acestora şi dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice.

În cadrul proiectului vor fi organizate 9 vizite gratuite pentru aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi şi insoţitorii acestora la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa. Vizitatorii vor avea la dispoziţie ghiduri audio, interpreţi mimico-gestuali, exponate în bazorelief şi informaţii despre expoziţii în limbaj Braille, precum şi facilităţi de parcare adaptate nevoilor specifice de access.

De asemenea, lecţiile învăţate în cadrul proiectului vor fi transformate într-un Ghid de Bune Practici care va sta la baza unor iniţiative viitoare în alte instituţii culturale iar experienţa participanţilor va lua forma unui DVD cu mărturii ale vizitatorilor.

Parteneri:

Asociația Națională a Surzilor din Romania (ANSR) filiala București, Asociația Nevăzătorilor din România (ANR), ASCHF-R (Asociația de Sprijin a Copiilor cu Dizabilități din România), Asociația Virafilms.

clip_image002clip_image004clip_image006

Informaţii suplimentare: Diana Alexandra Ion. Telefon fix: 021.312.88.26 int. 316 sau adresa de e-mail: dianai@antipa.ro

By |2011-09-27T13:20:00+00:00septembrie 27th, 2011|Bucureşti, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.