București: Târgul de Sfânta Maria

w-Sf-Maria-MS-2013

Muzeul Național al Satului “ Dimitrie Gusti “ în colaborare cu Asociația Bio România, organizează în data de 15 august 2013 Târgul de Sfânta Maria, cu scopul de a reface atmosfera târgurilor de altă dată.

Este un bun prilej de a reveni la Muzeul Satului, deoarece la marea sărbătoare prăznuită în această zi oferim un program atractiv cu  demonstrații meșteșugărești,  expoziții, târg cu meșteri, gastronomie tradițională specifică perioadei și produse bio.

Între Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului – 15 august) și Sfânta Marie Mică (Nașterea Maicii Domnului – 8 septembrie) încep lucrările agricole de toamnă și este momentul în care se deschide sezonul la nunți. În unele zone ale țării, în ziua Adormirii Maicii Domnului, femeile merg la biserică unde sfințesc și împart struguri, prune, flori, plante de leac și merg la cimitir pentru a tămâia mormintele. Tot la sate se obișnuiește ca în această zi să fie angajați pândarii în vii și se oferă ofrandă din noua poamă.

Vă așteptăm, așadar, să fiți alături de noi. Să târguiți… colaci și miere, plăcinte cu nuci și mere, halviță și turtă dulce, oale și ulcele, opinci și floricele.

Haideți… veniți!

Programul târgului:  9.00 – 19.00.

Informații suplimentare:

Biroul Relații Publice

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Telefon: 021.317.91.03/178, 143, 191

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns