Cluj-Napoca: expoziţiq de grafică a Asociaţiei Artiştilor Graficieni Ajtósi Dürer (GADE) din Debreţin

DEBRECEN

EXPOZIŢIA DE GRAFICĂ

A ASOCIAŢIEI ARTIŞTILOR GRAFICIENI AJTÓSI DŰRER DIN DEBREŢIN

(GADE)

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Graficieni Ajtósi Dürer (GADE) din Debreţin, vă invită să luaţi parte miercuri, 5 septembrie 2012, orele 17:00, la vernisajul expoziţiei de grafică a acestei Asociaţii.

Înfiinţată în anul 2000, GADE organizează numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de grafică contemporană, finalizate prin expoziţii cu participarea prestigioasă a unor valoroşi artişti din Europa şi Asia.

GADE patronează tabăra de creaţie de la Balatonfüred, care este o sursă constantă de îmbogăţire a colecţiei de artă contemporană nu numai a oraşului, dar şi a asociaţiei, rolul de formare al gustului pentru artă al publicului fiind un deziderat asumat.

Ţelul primordial al Asociaţiei GADE este promovarea graficii de tip tradiţional, clasic, cu acceptarea soluţiilor moderne propuse chiar de arta grafică pe computer.

Lucrările prezentate la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca sunt o selecţie din fondul patrimonial din ultimii zece ani de activitate ai Asociaţiei.

În expoziţia de la Cluj-Napoca vor fi prezentate lucrările a 31 de artişti.

Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă dr. Éles Csaba.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 5 septembrie – 7 octombrie 2012, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca este o instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Parteneri media: Radio Cluj, TVR Cluj, Ziua de Cluj, ziuadecluj.ro, Realitatea Tv Cluj, Realitatea fm Cluj, Zile şi Nopţi, Gazeta de Cluj, Tele Europa Nova, Făclia, Szabadság, Krónika, Art Act Magazine, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Ce facem diseară?, Radio Renaşterea, Welcome2cluj.

By |2012-09-06T21:42:27+00:00septembrie 6th, 2012|Cluj, expoziţii, Muzee|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.