Curtea de Argeș: evenimente organizate în cadrul proiectului „Memoria Marelui Război, județul Argeș”

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu Muzeul Municipal Curtea de Argeș, au onoarea să vă invite la evenimentele dedicate Zilei Eroilor din data de 25 mai, începând cu ora 12.00. Evenimentele fac parte din proiectul „Memoria Marelui Război, județul Argeș” cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, aria educație prin cultură. Evenimentele se vor derula astfel:

ora 12.00 – Depunere de coroane de flori la Cimitirul Eroilor

ora 13 – Vernisarea expoziției „Memoria Marelui Război, județul Argeș”

ora 13,30 -14,30 Masă rotundă ,Centenar România Modernă

Proiectul propus de Institutul Național al Patrimoniului va repertoria și inventaria monumentele dedicate eroilor din primul război mondial, va urmări starea de conservare a acestora.
Prin toate activitățile propuse, proiectul dorește să contribuie la conștientizarea valorilor perene în cadrul comunităților locale, la respectarea eroilor și a monumentelor ridicate în cinstea acestora, la valorizarea și prețuirea acestui patrimoniu identitar local.

Contact

Dr. Daniela Mihai

07431764449

Manager proiect

Dr. Florentina Udrea

Asistent manager

0723522804

Scopul proiectului este inventarierea, protejarea, și promovarea monumentelor memorial funerare reprezentative din județul Argeș și înțelegerea valorii acestora de către comunitățile locale și tineri.

Fiind un proiect de educație culturală, multe dintre activitățile proiectului sunt în strânsă legătură cu instituțiile publice muzeale partenere, Muzeul Municipal din Curtea de Argeș și Muzeul Municipal din Câmpulung, precum și insituțiile de învătământ partenere.
Proiectul propune ca activități principale

Inventarierea, fotografierea ,cartografierea, constatarea stării de conservare a patrimoniului memorial

Realizarea unor „procesiuni comemorative” de Ziua Eroilor și de Ziua Armatei, în Curtea de Argeș și Câmpulung

Realizarea unei expoziții itinerante fotodocumentare cu obiective memorial funerare din județul Argeș Expoziția va fi vernisată de Ziua Eroilor 25 mai 2017 și de Ziua Armatei Române (25 octombrie 2017)

Realizarea și promovarea unor trasee cultural- turistice cu bicicleta sau pietonal, în Curtea de Argeș și Câmpulung

Organizarea a două mese rotunde cu tema Centenarul României Moderne