Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Turda și Marea Unire

29 November, 2018 - 15 April, 2019

2018. Anul Centenarului Marii Uniri. Anul în care întreaga suflare românească sărbătorește împlinirea unui secol de la cele trei momente istorice ale desăvârșirii noastre naționale: Unirea Basarabiei, a Bucovinei și a Transilvaniei cu România.

Alături de proiectele culturale și expoziționale dedicate Centenarului Marii Uniri derulate în mai multe etape, Muzeul de Istorie Turda, în colaborare cu alte instituții din localitate și din țară, propune publicului său expoziția temporară Turda și Marea Unire, care va fi vernisată joi, 29 noiembrie, ora 17.00 la Muzeul de Istorie Turda, str. B.P. Hașdeu, nr. 2.
Structurată tematic, expoziția prezintă documente, fotografii și informații istorice cu privire la evenimentele desfășurate în anul 1918 pe plan internațional, național și local.
Bunurile culturale expuse în cadrul expoziției fac parte din patrimoniul Muzeului Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” din Turda și din colecția Muzeului de Istorie Turda. În premieră vor putea fi admirate uniforme și distincții militare, arme albe și de foc folosite în Primul Război Mondial.

Detalii

Start:
29 November, 2018
End:
15 April
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Turda
Str. B. P. Haşdeu nr. 2
Turda,Cluj401154Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://muzeulturda.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *