Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Alexandria: Expoziţie “Familia Regală – O istorie în imagini”

28 November, 2008 - 15 January, 2009

La Muzeul Judeţean Teleorman va fi vernisată vineri, 28 noiembrie 2008, ora 12.00, expoziţia “Familia regală – o istorie în imagini”.

Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României şi grupează aproximativ 100 de fotografii şi cărţi poştale ilustrate care permit publicului vizitator să regăsească familia regală nu doar în posturi oficiale, ci şi în viaţa lor particulară, în momente existenţiale fundamentale (naştere, căsătorii) şi la vârste diferite (din primii ani de viaţă şi până aproape de anul morţii lor).
Cronologic, demersul muzeografic se încadrează în intervalul 1877 – noiembrie 1940. În rândul exponatelor vor fi incluse şi o serie de obiecte, legate de istoricul familiei regale, care au intrat recent în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Independenţa, dobândirea statutului de regat, primul război mondial, Marea Unire, momente cruciale în edificarea României moderne, au reprezentat tot atâtea ocazii de a ne aminti de familia regală. Iată că expoziţia propusă de Muzeului Naţional de Istorie a României iese din tipare şi, fără a neglija întrutotul aspectul politic, prezintă şi dimensiunea umană a familiei regale a României. Îi veţi regăsi astfel alături de regii şi reginele României: Carol I, Ferdinand, Elisabeta şi Maria şi pe copii lor, principesa Maria, principele Carol, principesa Elisabeta, principesa Maria (Mărioara sau Mignon), principele Nicolae, principesa Ileana, principele Mircea, unii dintre ei, devenind la rândul lor regi, dar şi pe o parte dintre nepoţii    acestora.
Vernisajul având loc în preajma zilei de 1 Decembrie, atunci când se aniversează 90 de ani de la Marea Unire, în expoziţie va fi prezent şi momentul în care Regele Ferdinand şi Regina Maria au fost încoronaţi la Alba Iulia, pe 15 octombrie 1922, ca regi ai României Mari.

Expoziţia “Familia regală – o istorie în imagini” va rămâne deschisa la Muzeul Judeţean Teleorman până pe data de 15 ianuarie 2009 .

Biroul de Presă
Corina Iordan

 

Detalii

Start:
28 November, 2008
End:
15 January, 2009
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizator

Muzeul Județean Teleorman
Phone:
0247-314761
Sit web:
www.muzeulteleorman.ro

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria,Teleorman140033Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeulteleorman.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *