Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Bacău: EXPONATUL LUNII MAI LA MUZEUL DE ȘTIINȚELE NATURII este COȚOFANA (Pica pica)

1 May - 31 May

Descriere
Masculul și femela nu se diferențiază, capul, spatele, partea inferioară a târtiței și pieptul sunt negre, abdomenul și partea superioară a aripii au culoare albă, iar aripile și coada cu pene sunt de culoare albastru-verzui metalizat.

Habitat
Se adaptează cu ușurință oricărui tip de habitat, ajungând și la altitudini de 1.500 m. Specia poate fi observată cu ușurință în habitate antropice de toate tipurile, fiind întâlnită atât în aglomerările urbane, cât și în zonele rurale, ocupând, de asemenea, teritorii și în habitate agricole.

Hrana
Se hrănește cu resturi alimentare, stârvuri ale altor animale. Uneori poate captura mamifere mici, păsări mici, reptile și amfibieni. De asemenea, consumă și cereale, fructe și resturi vegetale.

Reproducerea
Perioada de cuibărit este în lunile aprilie-iunie. Femelele depun 5-6 ouă în luna aprilie pe care le clocesc timp de 21-22 zile, în timp ce masculul asigură hrana. Puii părăsesc cuibul la 27-28 de zile de la eclozare, dar sunt hrăniți de părinți încă 2-3 săptămâni. Perechile au o singură pontă pe an.

Ameninţări
În prezent specia nu este afectată de activitatea umană.

VĂ INVITĂM SĂ VIZITAȚI EXPOZIȚIILE NOASTRE!

Detalii

Start:
1 May
End:
31 May
Eveniment Categories:
,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *