Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brăila: foto-expoziția „Plante decorative”

24 March - 1 May

În perioada martie-mai 2019, la Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția de Științe ale Naturii va fi deschisă foto-expoziția „Plante decorative”.
În cadrul foto-expoziției sunt prezentate cele mai cunoscute specii horticole cu rol decorativ, întâlnite de obicei în spațiile verzi amenajate sau interioare.
Pretutindeni în natură întâlnim flori: în parcuri și grădini, pe câmpuri sau la marginea drumurilor, în păduri sau prin lanurile de cereale, pe dealuri sau poteci de munte, fie în ghivece la ferestrele caselor. Toate ne încântă prin frumusețea coloritului, prin parfumul și gingășia lor.
Unele dintre ele sunt dăunătoare, altele sunt rare și scumpe, în timp ce altele, pe lângă aspectul și parfumul plăcut, posedă o multitudine de proprietăți, fiind utilizate în industrii ca farmaceutică, cosmetică, textilă, în agricultură sau ca plante ornamentale.
Plantele ornamentale sunt cultivate pentru etalarea unor caracteristici estetice precum frunzele, florile sau fructele. În scop decorativ sunt utilizate specii horticole variate, de forme și mărimi diferite precum: plante pitice, plante cățărătoare, plante târâtoare, copaci ornamentali, arbuști, plante suculente, plante acvatice, ferigi, palmieri etc.
Plantele decorative naturalesunt absolut indispensabile atunci când vorbim de amenajarea unui parc, a unei grădinisau a spațiilor verzi urbane. Deasemenea, orice spațiu interior, fie acesta spaţiu de locuit sau birou, parcă prinde viață și devine mai primitor atunci când este înfrumusețat cu aceste plantede decor.
Pentru a se putea prezenta în toată splendoarea exploziei de frunze sau flori, speciile horticole decorative au nevoie de condiții cât mai adecvate conform cerințelor care variază de la o specie la alta: în funcţie de regiunea biogeografică din care provin, de habitatele în care trăiesc în mod normal, lumina şi temperatura, cantitatea de apă, calitatea aerului, apei sau a solului etc. Sunt doar câteva detalii de care horticultorul sau orice om pasionat de aceste plante trebuie să țină cont atunci când le cultivă, pentru a le pune în evidență și a obține un rezultat satisfăcător, pe măsura așteptărilor.
Cu ajutorul plantelor decorative putem aduce prospețimea și parfumul naturii și în propriul cămin. Mai mult decât atât, acestea plante prezintă un număr mare de beneficii pentru sănătate.În schimbul luminii, a apei și acordării unui minim de atenție, florile decorative ne bucură ochii, dar mai presus de toate purifică aerul în mod natural și ne aduc un plus de liniște și relaxare.
Vă așteptăm, cu drag!

dr. Nicolae Onea, şef Secţia Ştiinţele Naturii

Detalii

Start:
24 March
End:
1 May
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția de Științele Naturii
Șoseaua Parcului nr. 15
Brăila,Brăila810296Romania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *