Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Bucureșt: Expoziția „Genica Athanasiou: muză și parteneră a lui Antonin Artaud” la Muzeul Național al Literaturii Române

9 May - 22 June

În cadrul Sezonului România-Franța 2019, Muzeul Național al Literaturii Române, în colaborare cu Institutul Francez din București, vă invită la vernisajul Expoziției „Genica Athanasiou: muză și parteneră a lui Antonin Artaud”, eveniment care va avea loc joi, 9 mai, ora 18.00, la Galeria Galateca (C.A. Rosetti nr. 2-4).

Expoziția se înscrie în cadrul istoriei avangardelor literare și teatrale europene din prima jumătate a secolului XX. Prin acest eveniment, Muzeul își propune familiarizarea publicului român cu figura prea puțin cunoscută la noi a actriței de origine română Genica Athanasiou, cu o carieră de aproape 40 de ani în lumea scenei și a filmului francez. Parteneră și muză a lui Antonin Artaud și, mai târziu, a cineastului Jean Grémillon, Genica frecventează același cercuri cu marile nume ale avangardei pariziene. Parcursul ei este revelator unei mișcări de fond care leagă cultural România de Franța atât în planul creației literare, cât și în cel al artei scenei. Cu această ocazie, Muzeul își propune și crearea primei biografii a actriței, sub îngrijirea cercetătoarei franceze, curator al expoziției, Laurence Meiffret, care să arate că o viață dedicată artei nu poate fi rezumată doar la relația cu Antonin Artaud.

Coordonator program: Ioan Cristescu, Director MNLR
Curator: Laurence Meiffret
Scenograf: Andreea Sandu
Grafică: Petru Șoșa
Suport multimedia: Marian Golescu
Coordonator expoziție și catalog: Ioana-Marta Mureșan

Detalii

Start:
9 May
End:
22 June
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Galeria Galateca
C.A. Rosetti nr. 2-4
București,BucureștiRomania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.galateca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *