Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: expoziție de bandă desenată, autor Albin STĂNESCU la Muzeul Municipiului București

1 March - 31 March

Muzeul Municipiului București vă invită vineri, 1 martie 2019, ora 18.30, la vernisajul unei noi expoziții de bandă desenată, autor fiind pictorul și ilustratorul de carte Albin STĂNESCU.

Palatul Suțu este cel care va găzdui planșe de bandă desenată în original, expuse în premieră, o frumoasă călătorie în lumea celor mai frumoase povești ale copilăriei grupate sub o tematică istorică.
Mihai I. Grăjdeanu, autor de benzi desenate, este curatorul expoziției.

Intrarea la vernisaj este liberă.

ALBIN STĂNESCU este absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, secția grafică. A colaborat ca grafician încă din anii facultății, realizând ilustrații și bandă desenată pentru diferite reviste și edituri, printre care „Luminița”, almanahul „Vacanța cutezătorilor”, „Cutezătorii”, „Universul copiilor”, editurile „Tineretului”, „Facla”, și „Ion Creangă”. În 1978 s-a alăturat echipei de artiști de la Studioul de Arte Plastice al Armatei, unde a avut ocazia să realizeze o serie de lucrări cu subiecte istorice sau militare. A desenat coperțile a cel puțin 20 de broșuri din colecția „Clubul temerarilor”.

Timp de trei ani a lucrat la ilustrațiile pentru volumul „Primul meu dicționar”, publicat în 1974. Datorită succesului de care s-a bucurat, cartea a fost reeditată în 1978, în limbile română și engleză, aparând în România, UK, Noua Zeelandă și Africa de Sud (editura Brown-Watson). A realizat și o serie de afișe de film, gravuri în lemn, dar s-a dedicat picturii, fiind cunoscut pentru numeroasele sale expoziții. A călătorit în Franța, Monaco, Ungaria, Polonia, Republica Moldova și, nu în ultimul rând, în Irak, Nassiriya în 2004, unde a realizat documentare fotografică pentru lucrări dedicate operațiunilor militare aliate din Irak.

Expoziția de bandă desenată, autor Albin Stănescu, rămâne deschisă până pe data de 31 martie a.c.

Detalii

Start:
1 March
End:
31 March
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2
București,BucureștiRomania
+ Harta Google
Sit web:
muzeulbucurestiului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *