Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: „Filmul ca situație socială. Eseuri fenomenologice” – dezbatere la Muzeul Național al Literaturii Române

27 March

Serile de non-ficțiune la MNLR continuă cu o dezbatere pe marginea volumului „Filmul ca situație socială. Eseuri fenomenologice”, de Christian Ferencz-Flatz (Editura Tact, 2018). Întâlnirea, moderată de Vasile Ernu, va avea loc pe 27 martie 2019, ora 19.00, la sediul muzeului din Strada Nicolae Crețulescu 8, în prezența autorului cărții și a invitaților dezbaterii, Andrei Gorzo și Mihai Ometiță.

Christian Ferencz-Flatz (n. 1981) a studiat la Universitatea Bucureşti, unde a obţinut doctoratul în filozofie cu o teză despre deconstrucţia heideggeriană a conceptului de valoare. A publicat volumele „Obişnuit şi neobişnuit în viaţa de zi cu zi. Fenomenologia situaţiei şi critica heideggeriană a conceptului de valoare” (Humanitas, 2009) şi „Retro. Amorse pentru o fenomenologie a trecutului” (Humanitas, 2014), „Filmul ca situație socială. Eseuri fenomenologice” (Tact, 2015), precum și numeroase studii în reviste academice şi volume colective din țară și din străinătate; de asemenea, a tradus în limba română lucrări fundamentale de fenomenologie (Edmund Husserl, Martin Heidegger) şi teorie critică (Walter Benjamin, Theodor W. Adorno). În prezent este cercetător în filozofie al Institutului Alexandru Dragomir/ Societatea Română de Fenomenologie și bursier al Institute for Research in the Humanities, Universitatea București.

„Citesc cu plăcere și mare interes tot ce scrie Christian Ferencz-Flatz despre film. Ca spectator, sunt fascinat de perspectiva întotdeauna neobișnuită din care privește și de inteligența observațiilor. Ca cineast, recunosc că ideile din textele lui se ciocnesc uneori violent cu propriile mele idei – confruntare mută care s-a transformat cu timpul într-un dialog, pentru mine esențial”, spune Radu Jude.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!

Detalii

Data:
27 March
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București,BucureștiRomania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *