Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Harta Dunării de la Belgrad până la Marea Neagră și recital de operă

12 February

Harta Dunării de la Belgrad până la Marea Neagră și recital de operă

Avem plăcerea să vă invităm marți, 12 februarie, la ora 18:00,  pentru un nou concert al Stagiunii CARTOGRAFII SONORE, parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte,  derulat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Harta în jurul căreia se va contura evenimentul este „Corso del Danubio da Belgrado fino al Mar Nero”, realizată de cartograful Giacomo Cantelli da Vignola și publicată la Roma în anul 1684.

Evenimentul va continua cu un recital de operă suţinut de soprana Veronica Anușca și mezzo-soprana Daniela Chihaia Popa, alături de invitații lor: Sandra Eliza Bărănescu, Andreea Plopeanu și Alexandru Costea. Cei cinci soliști vor fi acompaniați la pian de Marta Tudor.

Artiștii vor aduce mai aproape de public emoția unor lucrări celebre compuse de A. Vivaldi, J. Strauss, I. Kálmán, J. Offenbach, V. Bellini, Ch. Gounod, P. Mezzetti, dar și lucrări de referință scrise de autori români precum N. Bretan, T. Brediceanu, T. Grigoriu.

Accesul la eveniment este GRATUIT, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site-ul muzeului, aici.

Acest proiect cultural este co-finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sector 1 în cadrul Programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.

Detalii

Data:
12 February
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București,București011762Romania
+ Harta Google
Sit web:
www.muzeulhartilor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *