Loading Evenimente

« Toate Evenimente

București: Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului vă participaţi cu contribuţii ştiinţifice la conferinţa „Șapte decenii de la începerea colectivizării agriculturii: acțiuni, consecințe, drame individuale și colective”, ce va avea loc în 6-7 iunie 2019 în București

28 February - 17 May

În continuarea preocupărilor Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului de a dezbate subiecte importante pentru istoria recentă, vă invităm să participaţi la conferinţa „Șapte decenii de la începerea colectivizării agriculturii: acțiuni, consecințe, drame individuale și colective”, ce va avea loc în 6-7 iunie 2019 în București.
În cadrul evenimentului vor fi acceptate contribuţii ştiinţifice referitoare la desfăşurarea propriu-zisă a fenomenului colectivizării, precum şi la consecinţele multiple asupra societăţii şi economiei româneşti. Sunt binevenite cercetările care analizează colectivizarea agriculturii din perspectivă comparativă cu restul blocului sovietic.
Conferinţa se adresează cercetătorilor, cadrelor universitare, doctoranzilor şi masteranzilor care pot aduce contribuţii semnificative la analiza acestui fenomen istoric. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită titlul comunicării şi un rezumat de maxim 500 de cuvinte, împreună cu un CV, la adresa secretariat@totalitarism.ro, până la data de 17 mai 2019.
Deoarece Institutul doreşte să publice lucrările prezentate în cadrul conferinţei, vor avea prioritate înscrierile care sunt însoţite de textul finalizat al cercetării. Studiile nu pot depăşi 15 000 cuvinte şi trebuie redactate potrivit normelor utilizate de revista Arhivele totalitarismului (http://arhiveletotalitarismului.blogspot.com/p/norme-de-redactare.html).

Detalii

Start:
28 February
End:
17 May
Eveniment Category:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *