Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Ochiul Muzeului. Curs de artă pentru copii între 5 și 7 ani la MARe/Muzeul de Artă Recentă

10 February - 3 March

DURATA CURSULUI: 4 ședințe (10, 17, 24 feb, respectiv 3 martie).
ZIUA DE CURS: duminica
DURATA UNEI ȘEDINȚE: 1 oră.
INTERVAL ORAR: 11:00- 12:00
PREȚ: 200 lei/4 ședințe PLATA SE FACE INTEGRAL.
NUMĂR DE CURSANȚI: 10
ÎNSCRIERE: gift.shop@mare.ro

IMPORTANT: considerând spațiul ales pentru cursuri, rugăm
părinții să nu însoțească micii cursanți la sală. Mulțumim.

CE OFERĂ CURSUL?

Cursul de artă vizuală pentru copii le oferă posibilitatea de-a crea pornind de la lucrări, teme sau detalii din muzeu. Spre deosebire de atelierele MARe de MIC, cursul va avea continuitate, iar copiii vor lucra într-un spațiu dedicat, în sala de la etajul 3 (mansardă) amenajată de curând în acest sens.

ȘEDINȚA 1. Ochiul Pictat. (duminică, 10 februarie) Este un atelier în care copiii vor așeza ochiul în lucrarea lor inspirându-se după ochii pe care îi vor găsi în lucrările din muzeu. (Pictură în tempera pe hârtie)Atelierul va porni cu exemple de lucrări semnate Ion Țuculescu (Ochii demiurgului/Lumi nenumărate), Florin Niculiu (Omagiul selenauților) etc.

ȘEDINȚA 2. Ochiul de Sare. (duminică, 17 februarie) În acest atelier copiii vor picta în culori lichide pe sare. Sarea este ca un ochi, absoarbe culoarea care devine sărată asemeni lacrimilor iar imaginile obținute sunt neclare.

ȘEDINȚA 3. Ochiul Interzis. (duminică, 24 februarie) În acest atelier copiii vor crea o lucrare aparent abstractă sub formele căreia vor fi ascunse (prin plierea hârtiei) elemente figurative care pot fi descoperite de privitor.

ȘEDINȚA 4. Ochiul Legăturilor (duminică, 3 martie) În acest atelier de colaj și pictură copiii vor crea o lucrare proprie stabilind legături între diferite fragmente de imagini din colecția muzeului.

TOATE MATERIALELE DE CURS VOR FI OFERITE DE CĂTRE MUZEU.

Program realizat de: Ioana Ionescu alias Regina Ionescu
Ioana are mai mult de 6 ani de experiență în domeniul educației non-formale în arte vizuale pentru copii, este colaborator la MARe/Muzeul de Artă Recentă în departamentul Educație și este expert consultant în cadrul Școlii de Artă București.

Detalii

Start:
10 February
End:
3 March
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București,BucureștiRomania
+ Harta Google
Sit web:
https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaRecenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *