Loading Evenimente

« Toate Evenimente

București: Regina Maria și creația ceramică modernă în România Mare

15 December, 2018 - 28 April, 2019

Muzeul Național de Artă al României deschide sâmbătă, 15 decembrie, expoziția „Regina Maria și creația ceramică modernă în România Mare.”

Expoziția aduce un omagiu gustului și sensibilității unei regine care a sprijinit pe toate căile reinterpretarea în cheie modernă a culturii tradiționale românești.

Printre aliații săi de seamă în acest efort s-au numărat artiști de seamă precum Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Ștefan Dimitrescu, Petru Remus Troteanu, Gh. Ionescu-Doru, Nora Steriadi, colaboratori ai primelor ateliere de ceramică urbană din București, Băneasa, Turda, Satu-Mare.

Ceramica realizată în aceste centre se distinge prin interpretarea plină de prospețime a motivelor tradiționale: artiștii reușesc să imprime creațiilor lor o autenticitate cuceritoare, similară celei din arta populară. Elemente ludice pline de savoare dau glas unui respect ce vizează însuși spiritul artei populare și al meșteșugului, nicidecum un repertoriu formal ancorat în repetitivitate.

Vă invităm să vizitați o altfel de expoziție despre identitate națională și despre gustul și sensibilitatea artistică a unei Regine care se implică întotdeauna până la capăt în transpunerea în viață a ideilor în care crede!

Proiectul expozițional a fost finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale cu ocazia Aniversării Centenarului Marii Uniri.

Intrarea este liberă.

Locație: Sala Rotondă, intrarea din str. Știrbei Vodă
Perioadă:15 decembrie 2018 – 28 aprilie 2019
Program de vizitare: miercuri-duminică, orele 10.00 -18.00

Detalii

Start:
15 December, 2018
End:
28 April
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București,București010063Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.mnar.arts.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *