Loading Evenimente

« Toate Evenimente

București: RUGBY, NATURAL! Sport, simboluri naturale, identitate, forţă şi determinare, valori culturale, în Sezonul România-Franţa, la Muzeul Antipa!

17 May - 2 July

Sport, simboluri naturale, identitate, forţă şi determinare, valori culturale, în Sezonul România-Franţa, la Muzeul Antipa!

De această dată, rugby-ul este cel care uneşte un element din natură, caracterizat de atribute precum puterea şi rapiditatea, curajul, rezistenţa, dar şi frumuseţea efemeră sau pacifismul, cu atitudinile şi valorile îmbrăţişate de acest sport.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” vă invită vineri, 17 mai 2019, la ora 18:00 la vernisajul expoziţiei “Rugby, Natural!”, având ca temă simbolistica elementelor naturale prezente în diferitele embleme ale echipelor de rugby din lumea largă.

România are legături profunde cu Franţa, de civilizaţie şi occidentalizare a societăţii româneşti şi în ce priveşte răspândirea la noi, a acestui sport, a culturii fizice. De la Paris, în jurul anilor 1900, tinerii români care studiaseră acolo, aduceau la Bucureşti această disciplină sportivă şi esenţa valorilor ei: integritatea, pasiunea, solidaritatea, disciplina şi respectul.

Dacă sportivii francezi au ales cocoşul, pentru emblema lor, ca simbol al vigilenţei, dar şi al mândriei, curajului şi combativităţii, echipa naţională de rugby a României, supranumită „Stejarii” are ca identitate frunza galbenă a stejarului. Acest arbore reprezintă puterea şi mândria arătate de bărbaţi în toate luptele lor. Galbenul face de asemenea, referinţă la culoarea grâului, mândria agriculturii româneşti.

Vernisajul de la Muzeul Antipa vă dezvăluie cine a ales floarea de cireş, laurul, vulturul de mare, trandafirul sau ursul, ca simboluri pentru echipele naţionale.

La expoziţie avem plăcerea să avem ca invitaţi şi jucători de rugby ai loturilor naţionale, împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, dl. Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor. Vernisajul va fi urmat de un cocktail precum şi de alte surprize plăcute.

Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franţa, “Rugby, Natural!”, expoziţia realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 30 iunie 2019.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, hotnews.ro, National Geographic Romania.

Detalii

Start:
17 May
End:
2 July
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București,București011341Romania
+ Harta Google
Sit web:
muzeul-antipa.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *