Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Sâmbătă, 16 martie 2019, la ora 11.00, copiii sunt așteptați cu povești despre monștri, aventuri și mistere „Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim”.

16 March

Sâmbătă, 16 martie 2019, la ora 11.00, copiii sunt așteptați cu povești despre monștri, aventuri și mistere. Invitatul acestei ediții moderate de Vasile Ernu este scriitorul Flavius Ardelean. Întâlnirea va avea loc în Sala Perpessicius a sediului Muzeului Național al Literaturii Române din Strada Nicolae Crețulescu 8.

„Bezna” este o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău, pe scurt, o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor.

Când Bezna pune stăpânire pe întreg ţinutul, copiii sunt salvaţi şi aduşi la conacul lui Arnim von Veltheim, singurul loc neatins de ceaţa vâscoasă şi periculoasă. Căci copiii nu sunt nişte copii obişnuiţi, ci Povestitori cu har, adunaţi la un loc pentru a alunga Bezna din lume. Seară de seară, ei se adună la îndemnul lui Arnim şi dau naştere Luminii, citind în imensa Bibliotecă din cărţi culese din toate colţurile lumii. Însă când Ardei şi căţelul său credincios, Iute, ajung la conac, descoperă că nimic nu e ceea ce pare şi că harul lor de povestitori e un cuţit cu două tăişuri.

Flavius Ardelean este scriitor și traducător, membru afiliat al Horror Writers Association. Este autorul romanelor „Îmblânzitorul apelor” și „Noumenoir”, al volumelor de povestiri „Acluofobia” și „Bizaroproze” și creatorul seriei Miasma. A câștigat două premii Colin pentru literatură fantastică, iar prima sa carte a fost nominalizată la Festival du Premier Roman din Chambéry, Franța. Pentru romanele sale din ciclul Miasma, a fost nominalizat de două ori consecutiv la Premiul Tânărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, București. „Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim” este prima sa carte pentru copii.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!

Detalii

Data:
16 March
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București,BucureștiRomania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *