Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Tur ghidat “Parcelarea Filipescu și Gherghel-Tabacovici” cu Oana Marinache

8 December, 2018

Locuri ale memoriei Marelui Război

 

Asociația Istoria Artei desfășoară în perioada 29 noiembrie – 14 decembrie 2018 proiectul cultural „Locuri ale memoriei Marelui Război” dedicat Centenarului Primului Război și Marii Uniri.

„Locuri ale memoriei” este un concept apărut în ultimele decenii și care poate fi folosit, prin excelență, în raport cu evenimentele, personalitățile, monumentele și locurile legate de Primul Război Mondial și formarea României Mari.

 

Echipa pluridisciplinară și-a propus să cerceteze locuri din București, Ploiești și Galați în care memoria colectivă s-a cristalizat deja în jurul unor valori simbolice (de ex. Arcul de Triumf) sau care pot fi cunoscute publicului în viitor, în contextul descoperirii unor informații inedite, ca rezultat al investigației de arhivă.

 

Pornind de la informații istorice putem asocia unor străzi, bulevarde, piețe, monumente, parcelări, reședințe o încărcătură intelectual-emoțională care să ne permită o mai bună înțelegere a ideii de națiune, stil arhitectural sau artistic național, patrimoniu național și să ne ajute să ne raportăm la trecutul nostru.

Tururi ghidate

Sâmbătă, 8 decembrie, ora 11:00

Parcelarea Filipescu și Gherghel-Tabacovici, cu Oana Marinache

Punct de întalnire: Institutul Parhon din Soseaua Aviatorilor nr. 34-36 pe vizavi de statuia Aviatorilor

Detalii

Data:
8 December, 2018
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

București
București,BucureștiRomania+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *