Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: Ziua Poliţiei Române sărbătorită la MNIR

23 March, 2011 - 25 March, 2011

În perioada 2325 martie a.c., Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte o serie de manifestări organizate de Poliţia Română, în colaborare cu Casa de Cultură a M.A.I., prilejuite de împlinirea a 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne. Astfel, vor fi organizate expoziţii de tehnică, uniforme, medalii, insigne, drapele de luptă, obiecte de cult şi artă realizate de poliţişti, precum şi un recital susţinut de Ansamblul Ciocârlia.

 

Pe parcursul celor trei zile, persoanele care vor trece pragul muzeului vor putea să facă o incursiune în istoria Poliţiei Române prin vizitarea galeriei în care sunt prezentate uniforme folosite de poliţie în diferite perioade istorice, medalii, insigne, însemne de armă, fotografii, documente, precum şi drapele de luptă.

De asemenea, cei interesaţi vor putea să asiste la o expoziţie de aparatură tehnică folosită de poliţişti în activitatea de cercetare criminalistică şi la expoziţii de icoane, statui şi măşti de lut realizate de poliţişti. Pe lângă acestea, vor fi prezentate cărţi realizate de Editura Centrului Cultural al M.A.I., pliante şi reviste de specialitate ale Poliţiei Române.

Joi, 24 martie a.c., la ora 12.00, iubitorii muzicii populare sunt aşteptaţi să asiste la un recital susţinut de reprezentanţii Ansamblului Artistic ,,Ciocârlia” al Centrului Cultural al M.A.I..

Toţi cei care doresc să fie alături de Poliţia Română la ceas aniversar sunt aşteptaţi la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României, din Calea Victoriei, nr.12, sector 3

Detalii

Start:
23 March, 2011
End:
25 March, 2011
Eveniment Categories:
,
Eveniment Tags:
, , , , , ,

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București,București030026Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.mnir.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *