Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Câmpulung: expoziţia „Arta copilăriei de prin lume adunată”.

28 February - 5 April

Vă invităm să vizitaţi expoziţia „Arta copilăriei de prin lume adunată”
În perioada martie – aprilie 2019, Secţia de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung găzduieşte expoziţia „Arta copilăriei de prin lume adunată”.
O expoziţie inedită, realizată în colaborare cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.
Vizitatorii pot admira o parte din picturile realizate de copii cu vârste diferite, din 23 de state ale lumii. Lucrări de artă premiate în cadrul concursului internațional de pictură cu tema ,,Jocuri și jucării tradiționale din țara mea” , ediția VIII-a, din anul 2018.
Expoziţia mai cuprinde și obiecte confecționate tot de copii, în taberele de meșteșuguri de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, constând din jucării din lemn: cărucioare, păsări, acrobați, titireze, mașinuțe, elice, măgăruși, linguri pictate și sculptate. Piesele ce au fost realizate sub îndrumarea meșterilor populari folosind diverse materiale ca: lemn și acuarele.
În concursul ,,Jocuri și jucării tradiționale din țara mea” s-au înscris 910 picturi, iar juriul a ales 89 de lucrări, considerate cele mai frumoase şi care au semnificaţie etnografică.
De precizat că, în fiecare an, circa 500 de picturi realizate de copii din: Ucraina, România, Bulgaria, Belarus, Tailanda, Egipt, Ungaria, Hong Kong China, India, Indonezia, Rusia, Uzbekistan, Sri Lanka, Croația, Polonia, Turcia, Cehia., Azerbaidjan, Lituania, care au fost premiate cu diferite premii, precum: Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiune, sunt expuse în muzeele din România.
Foarte multe picturi, peste 1000, merg în spitalele de copii şi în centrele speciale, unde micuţii pacienţi se pot bucura de frumuseţea lor, dar pot şi învăţa despre tradiţiile şi obiceiurile din diverse state ale lumii.

Detalii

Start:
28 February
End:
5 April
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Municipal Câmpulung. Secția de Etnografie și Artă Populară
Str. Republicii nr. 5
Câmpulung,Argeș115100Romania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *