Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Chișinău: Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, va inaugura Expoziția retrospectivă a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser”

20 March - 14 April

Miercuri, 20 martie 2019, ora 16.00 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, va inaugura Expoziția retrospectivă a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser”.
Bienala Internaţională de Gravură Contemporană „Iosif Iser”, ajunsă, în 2017, la cea de-a XII-a ediţie se derulează sub egida Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, în colaborare şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova și porneşte de la faptul că pictorul, desenatorul şi gravorul Iosif Iser (1881-1958), un artist român de mare valoare naţională şi internaţională, este legat prin viaţă şi operă de Ploieşti şi de judeţul Prahova.
Bienala Internaţională de Gravură Contemporană „Iosif Iser” constituie una dintre cele mai interesante modalităţi de cunoaştere a tendinţelor actuale ale gravurii universale. Ea se adresează tuturor artiştilor profesionişti români şi străini interesaţi, indiferent de vârstă, este deschisă tuturor tehnicilor de gravură şi se finalizează printr-o amplă expoziţie dotată cu premii.
Prin astfel de evenimente culturale, instituţiile muzeale româneşti reintră plenar în circuitul mondial de valori şi devin prezenţe tot mai atractive pentru artiştii din toată lumea, interesaţi de pătrunderea operelor lor în colecţiile muzeelor din România.

Detalii

Start:
20 March
End:
14 April
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie a Moldovei – Chișinău
str. 31 August 1989, nr.121 A
Chișinău,Moldova, Republic of
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *