Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: Atelier de ouă încondeiate

25 April

Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră și vă anunțăm că deja avem o listă de așteptare cu cei care s-au înscris peste limita admisă de 15 persoane.
Vă rog verificați e-mailul de confirmare pe care îl veți primi până în 19 aprilie, persoanele care sunt deja pe lista de așteptare vor fi anunțate în cazul în care se eliberează un loc până în data de 24 aprilie.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm și la evenimentele următoare!

 

Joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 16:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la

ATELIERUL DE ÎNCONDEIAT OUĂ.

Participanții se vor familiariza cu materialele folosite la decorarea ouălor, ceară, vopsele, uneltele specifice, motivele tradiționale și simbolistică, ca apoi să parcurgă procesul pas cu pas, experimentând coloritul și însușind cunoștințele necesare pentru a putea descifra motivistica folosită de femeile specializate în încondeiatul ouălor și, cel mai important, de a învăța să creeze ouă de paște originale chiar și în afara atelierului, folosind resurse proprii.

Participanții vor pleca acasă cu max. 5 ouă decorate de ei, și sperăm, cu dorința de a da mai departe cunoștințele dobândite.

Vom lucra cu ouă fierte, dar învățăm și metoda de golire a acestora, pentru cei care doresc să le păstreze pentru mai multă vreme.

Din motive de logistică și securitate atelierul este destinat adulților, dar și copiilor cu vârsta 10+, cu condiția să fie însoțiți de un adult.

Pentru a evita posibilele neplăceri cauzate de ceară și vopsele, vă sfătuim să vă aduceți echipament de protecție, șorțuri sau haine care pot fi pătate, mănuși de protecție.

Atelierul durează 1h30min.
Prețul atelierului este 25 lei/persoană.
Nr participanți max 15 persoane.
Pentru înscrieri accesați linkul:
https://docs.google.com/forms/d/19m5fi7nxrX1-SaKMydI4Pc6HsVVGwWiqBBPi5bGifXs/edit

Atelierul va fi susținut de muzeografi ai Muzeului Etnografic al Transilvaniei, cu ani de experiență în domeniul educației muzeale și artistice și va avea loc în Palatul Reduta (secția pavilionară a Muzeului – str. Memorandumului nr. 21).

Vă așteptăm!

Detalii

Data:
25 April
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca,Cluj400114Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeul-etnografic.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *