Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Deschiderea Sezonului România – Franța la Sibiu

23 April - 30 May

Deschiderea Sezonului România – Franța la Sibiu
Marți, 23 aprilie 2019, la ora 15:00, în curtea interioară a Muzeului Național Brukenthal (Piața Mare nr.4), va avea loc Deschiderea Sezonului România – Franța la Sibiu, cu expoziția intitulată Hoinăreli/Flâneries, de Louis Guermond.
Mai multe amănunte puteți afla din materialele ce ne-au fost puse la dispoziție de către organizatori.
Expoziția Hoinăreli/Flâneries – Louis Guermond
Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare, nr. 4
Vernisaj & cocktail: marți, 23 aprilie 2019, ora 15:00, curtea interioară Muzeul Național Brukenthal
Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță
Co-organizatori: Guvernul României, Ambasada Franței în România, Institutul Cultural Român, Institut Français,
Este deja incontestabil faptul că arta în general și arta fotografică în special este și va rămâne, probabil, multă vreme, cel mai direct și accesibil limbaj prin care persoanele diferitelor naționalități, rase și culturi comunică între ei. Pe simezele saloanelor de fotografie, a muzeelor sau galeriilor se interferează viziuni, concepte, idei și tehnici de exprimare de o mare diversitate. Ele oferă privitorului, pe lângă momente de emoție și bucurie estetică și o imagine de ansamblu a varietății caleidoscopice a temelor și subiectelor vieții de zi cu zi, a vieții orașului, zonei etc.
Curatorul expoziției, dr. Alexandru Constantin Chituță, șef secție Educație, Marketing și Comunicare din cadrul Muzeului Național Brukenthal a decalarat: ”În ”hoinăreala” sa prin lume, francezul și totodată românul Louis Guermont s-a stabilit, în agidația pregătirii programului 2007 Sibiu Capitală Culturală Europeană, în orașul Sibiu. Datorită deschiderii sale, a devotamentului și a profesionalismului său, Louis a intrat ușor în sfera artistică și culturală a oamenilor și a evenimentelor ce parcă nu mai contenesc să se oprească. Datorită caracterului său deschis dar și a muncii sale realizate cu dăruire și profesionalism și-a făcut la Sibiu, într-un timp scurt, mulți amici și prieteni.
Fotografiile sale ne arată un alt mod de a privi orașul și o altă oglindă de a ne privi pe noi înșine. Ele vor fi dovezi, iar peste ani și ani și vor grăi despre lucrurile întâmplate pe aceste meleaguri.
Este o bucurie și o onoare ca în cadrul Sezonului  România – Franța să putem să organizăm în Muzeul Național Brukenthal expoziția Hoinăreli a fotografului Louis Guermont, și sperăm ca aceasta să aducă clipe de bucurie și răsfăț cultural tuturor sibienilor și vizitatorilor”.
————————————————
Marius GHEORGHIU
Secţia Educaţie, Marketing şi Comunicare
MUZEUL NAŢIONAL BRUKENTHAL
Piaţa Mare nr 4 -5
550163 Sibiu
ROMANIA
tel: (+4) 0269 217691
fax: (+4) 0269 211545

Detalii

Start:
23 April
End:
30 May
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Piața Mare, Nr. 5
Sibiu,Sibiu550163Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.brukenthalmuseum.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *