Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Dragobetele, expoziția lunii februarie la Muzeul de Artă Populară Constanța

13 February - 28 February

Muzeul de Artă Populară Constanța, spațiu în care vizitatorii au posibilitatea să descopere obiecte de mare valoare artistică, rod al trudei și creativității țăranului român din toate zonele etnografice ale țării, prezintă, începând cu luna februarie, tematica fiecărei luni din calendarul popular, prin intermediul unor obiecte de patrimoniu.

Tematica lunii februarie este Dragobetele, divinitate din panteonul românesc, protector al îndrăgostiților, sărbătorit în fiecare an la 24 februarie. Dragobetele este reprezentat pe linguri de lemn pe ale căror cozi cioplite se regăsesc vechi simboluri românești: două păsări așezate față în față, care „au ochi” doar una pentru cealaltă, semnificând cuplul de îndrăgostiți. Pe unele linguri este reprezentată o bufniță, simbol al înțelepciunii, iar pe altele apare, deasupra celor două păsări, un simbol solar, care semnifică divinitatea ce protejează tânăra pereche.

Lingura din lemn simboliza unitatea familiei și faptul că tinerii care alegeau să pornească pe drumul căsniciei urmau să mănânce „cu aceeași lingură”, împărțind toate bucuriile și necazurile vieții de cuplu.

Detalii

Start:
13 February
End:
28 February
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Populară Constanța
B-dul Tomis nr. 82 - 84
Constanța,Constanța900657Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://muzeuldeartaconstanta.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *