Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziţia „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” la Muzeul Naţional Cotroceni

28 November, 2018 - 27 February, 2019

Muzeul Naţional Cotroceni organizează miercuri, 28 noiembrie, ora 18.00, în Spaţiile medievale vernisajul expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” continuând seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri.

Expoziția relatează în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand și Maria în actele decizionale și în acțiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului național al Unirii, cu recunoașterea din partea marilor puteri europene.

Evenimentul este realizat în colaborare cu: Arhiva Diplomatică – Ministerul Afacerilor Externe; Arhivele Naţionale ale României; Muzeul Naţional al Unirii, Alba Iulia; Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Chişinău; Muzeul Municipiului Bucureşti; Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”; Asociaţia Culturală “Pictor Octavian Smigelschi”, Sibiu; Colecţia Daniel Obreja; Colecţia Daniel Mladin; Colecţia Alexandru Bârsan.

Înscrierea la eveniment se face exclusiv pe bază de invitație, confirmând datele personale (nume, prenume, CNP) până luni, 26 noiembrie, ora 10.00. Accesul se face în baza actului de identitate în original. (Invitația este individuală și netransmisibilă)

RSVP: 021.317.31.06 / evenimente@muzeulcotroceni.ro

Detalii

Start:
28 November, 2018
End:
27 February
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Național Cotroceni – București
B-dul Geniului nr. 1
București,București060116Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeulcotroceni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *