Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Fălticeni: o expoziție… altfel decât sunteți obișnuiți. Ana-Maria Lemnaru ne prezintă pătimirile unor copii în timpul comunismului

23 April - 22 May

Pe 23 aprilie, marți, în Săptămâna Patimilor, vă așteptăm la o expoziție… altfel decât sunteți obișnuiți. Ana-Maria Lemnaru ne prezintă pătimirile unor copii în timpul comunismului.

Proiectul este un exemplu pentru felul în care formele creative pot valorifica memoria, contribuind astfel la transmiterea emoției colective și a unui spirit călător marcat de trecut. Partea centrală a expoziției este un roman grafic cu o poveste documentar-ficțională inspirată după evenimentele petrecute într-o închisoare a copiilor și a adolescenților considerați nedemni de dictatura comunistă instaurată după anul 1945 în România.

“In Gura Marelui URS” a împrumutat evenimente din istorie pentru a crea o trezire în noi înșine, pentru conștientizarea și responsabilitatea umană față de cei care au murit sau au supraviețuit dar și pentru generațiile viitoare. Acceptarea unor răni din trecut ne reamintește că purtăm o datorie socială și intelectuală de a păstra memoria locului și a timpului prin prisma unor lecții învățate.

Detalii

Start:
23 April
End:
22 May
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” – Fălticeni
Str. Mihai Eminescu, Nr. 2
Fălticeni,Suceava725200Romania
+ Harta Google
Sit web:
https://ionirimescu.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *