Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Expoziția „Drumuri în memorie. Mausoleele”, itinerată la Muzeul Unirii

16 November, 2018 - 2 December, 2018

Expoziția „Drumuri în memorie. Mausoleele”, itinerată la Muzeul Unirii din Iași

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul de Istorie a Moldovei și Institutul Național al Patrimoniului vă invită să vizitați expoziția itinerantă „Drumuri în memorie. Mausoleele”, deschisă în perioada 16 noiembrie – 2 decembrie 2018, la Muzeul Unirii din Iași. Vernisajul va avea loc vineri, 16 noiembrie, ora 13.00.

„Drumuri în memorie. Mausoleele” este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul programului Centenar. Inițiat de Institutul Național al Patrimoniului, proiectul are ca scop valorificarea și promovarea în spațiul public, la nivel național și european, a patrimoniului comemorativ, în mod specific a mausoleelor ridicate pentru eroii din Primul Război Mondial, aflate pe teritoriul României.

Obiectivul central al proiectului este acela de a clarifica și disemina funcția de spații mnemonice ale mausoleelor existente în România, de a promova patrimoniul comemorativ și educația în domeniul istoric și cultural a generațiilor actuale, și, cu precădere, a tinerilor, prin intermediul unei serii variate de activități, facilitând procesul de actualizare a semnificației mausoleelor. Proiectul a fost lansat pe 25 octombrie 2018, de Ziua Armatei Române, la Muzeul Vrancei din Focșani, cu expoziția itinerată acum la Iași.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Director DTA,

Dr. ing. Adrian Puișoru

Şef Birou Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

Detalii

Start:
16 November, 2018
End:
2 December, 2018
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Unirii Iași
Str. Alexandru Lăpușneanu nr. 14
Iași,Iași700057Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.palatulculturii.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *