Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul de poezie „Un Altfel de Crăciun”, sâmbătă, 15 decembrie 2018

15 December, 2018

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul de poezie „Un Altfel de Crăciun”, sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 17.00, în sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), în regia Monei Gavrilaș și interpretarea actriței Diana Giubernea.

„Un Altfel de Crăciun” este o radiografie emoționantă a destinelor deținuților politici din România comunistă, pe un scenariu cuprinzând texte ale scriitorilor Radu Gyr, Zahu Pană, Dumitru Oniga, Marcel Petrișor, Anatolie Panis. Acestea sunt doar câteva din numele celor care au marcat această perioadă din spatele gratiilor, la Jilava și Aiud.

Cumva o poartă deschisă pentru sinceritate și adevăr, Crăciunul deținuților politici este o lecție despre toleranță, iertare, iubire. Într-o atmosferă de penitență se vorbește despre lacrimi, tristețe, speranță, întoarcere la valorile umane, la credință, la oamenii de lângă noi. Echipa spectacolului (Mona Gavrilaș și Diana Giubernea) încearcă o paralelă cu Nașterea lui Iisus și invită la evadare în interior prin amintiri, într-o altă viață – viața de dinainte de a fi închiși. Din păcate, toți avem o închisoare în noi și doar prin iubire rupem lanțurile.

Să iubim și să iertăm, dar să nu uităm… ca să nu se mai repete!

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Data:
15 December, 2018
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București,BucureștiRomania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *