Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oradea: expoziţia ROMA ANTICĂ. CIVILIZAŢIE ŞI GRANDOARE. Tehnologie civilă şi militară

12 March - 2 June

Vă invităm să ne onoraţi cu prezenţa la vernisajul expoziţiei ROMA ANTICĂ. CIVILIZAŢIE ŞI GRANDOARE. Tehnologie civilă şi militară, care va avea loc marţi, 12 martie 2019, ora 17.30, la sediul muzeului din Str. Armatei Române nr.1/A.

„Maşinile” artizanilor din familia Niccolai prezentate la Muzeul Ţării Crişurilor au fost înfăţişate publicului pentru prima dată în 2010, la Roma, într-o expoziție intitulată Mașina – Tehnologia în Roma Antică. Aceasta a fost premiată de către președintele Italiei cu medalia de aur pentru inovație culturală, fiind numită de către mass media vremii „un nou mod de a prezenta istoria”.

Expoziţia aduce în prim-plan remarcabilele realizări ale civilizației Romei Antice, prin reconstituiri de piese realizate pe baza unor date istorice verificabile și inspirate de obiecte şi texte autentice (tratatul lui Vitruviu) aflate în muzee din Italia. Ea este însoţită de prezentări 3D şi de un film despre Imperiul roman.

În deschidere vor lua cuvîntul: dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, şi prof.univ.dr. Mihai Bărbulescu, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, membru corespondent al Academiei Române, specialist în istorie antică.

Detalii

Start:
12 March
End:
2 June
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea,Bihor410087Romania
+ Harta Google
Sit web:
https://mtariicrisurilor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *