Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Pitești: un nou spectacol de planetariu intitulat „Misterele Universului. Materia Întunecată”

6 March

Miercuri, de la ora 13.00, Muzeul Judeţean Argeş lansează un nou spectacol de planetariu intitulat „Misterele Universului. Materia Întunecată”. Filmul prezintă o explorare interesantă a Materiei Întunecate, de la Big Bang până la descoperirea ei anticipată, de la CERN – cu ajutorul Acceleratorului de Particule – Large Hadron Collider.
Spectacolul dezvăluie primele indicii ale existenței sale prin ochii lui Fritz Zwichy, om de știință elvețian, care a inventat ,,Materia Întunecată’’. Acesta descrie coregrafia astrală descoperită de astronomul Vera Rubin în galaxia Andromeda și apoi se scufundă în subteran pentru a vedea cel mai sensibil detector al ,,Materiei Întunecate de pe Pământ’’, adăpostit într-o fostă mină de aur din S.U.A.
De acolo, se deplasează în timp și spațiu până la Acceleratorul de Particule LHC de la CERN, prinzând viteză alături de particule care se ciocnesc în explozii vizuale uimitoare de lumină și sunet, învățând cum oamenii de știință din întreaga lume colaborează pentru a identifica constituenții ,,Materiei Întunecate’’ .
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Data:
6 March
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Argeș – Pitești
Str. Armand Călinescu nr. 44
Pitești,Argeș110047Romania
+ Harta Google
Phone:
http://www.muzeul-judetean-arges.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *