Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Publicul craiovean este invitat în zilele de 16 și 17 aprilie a.c., la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii, din cadrul Muzeului Olteniei, la o nouă serie de expuneri și videoproiecții cuprinse în proiectul cultural-educativ MUZEUL – O ŞCOALĂ ALTFEL

16 April - 17 April

Publicul craiovean este invitat în zilele de 16 și 17 aprilie a.c., la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii, din cadrul Muzeului Olteniei, la o nouă serie de expuneri și videoproiecții cuprinse în proiectul cultural-educativ MUZEUL – O ŞCOALĂ ALTFEL, finanțat de Consiliul Județean Dolj.
Este vorba de a II-a ediție a conferinței „SAVANȚII ROMÂNIEI – GENII INOVATOARE ÎN ȘTIINȚE BIOLOGICE, EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ”, la care sunt invitați să conferențieze d-na dr. Angela Petrescu și dl. dr. Iorgu Petrescu, cercetători cu un bogat palmares științific și cultural-educativ, din cadrul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București. Domniile lor vor expune, prin mijloace multimedia, detalii despre viața și activitatea de cercetare neîntreruptă a savanților VICTOR BABEȘ și ION CANTACUZINO, două figuri ilustre ale biologiei și medicinei de la începutul secolului trecut. În prima ediție a conferinței au fost evocate alte două renume cu anvergură științifică internațională și anume Grigore Antipa și Emil Racoviță, care, asemenea lui V. Babeș și I. Cantacuzino, au lăsat moșteniere patrimoniului național și mondial, lucrări și instituții de mare însemnătate.
Printre participanții la conferință s-au anunțat studenți ai Facultății de Agronomie și ai Facultății de Horticultură – departamentul Biologie din Craiova, precum și elevi craioveni de la C.N. “Elena Cuza”, aflați în programul extracurricular„Școala altfelˮ, sub coordonarea doamnelor prof. Leila Podeanu, Lucia Dragomir, Alina Firică, elevi de la C.N. “Carol I”, cadre didactice universitare ș.a..
Conferința este organizată de către muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche, și se va desfășura în sala de conferințe a Secției de Științele Naturii având urmăyotul program: marți 16 aprilie, între orele 10.00-12.00 și 12.30-14.30, și miercuri, 17 aprilie, începând cu ora 10.30.
Manifestarea are ca scop readucerea în atenția publicului a personalităților științifice care, prin studiile și abnegația lor, au adus contribuții majore omenirii și, mai ales, țării noastre și care au fost și pot fi încă repere pentru generațiile care le-au urmat.

Detalii

Start:
16 April
End:
17 April
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Olteniei – Craiova
Str. Popa Șapcă nr. 8
Craiova,Dolj200410Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeulolteniei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *