Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Timișoara: Out of Time – vernisajul unei expoziții din afara timpului. Expoziție de grafică semnată de Iosif Stroia, Out of Time

16 May - 16 June

Out of Time – vernisajul unei expoziții din afara timpului

Joi, 16 mai 2019, de la ora 19,00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia va avea loc deschiderea expoziției de grafică semnată de Iosif Stroia, Out of Time. Vor vernisa prof.univ.dr. Mircea Mihaies și asist.univ.dr. Maria Orosan Telea.
Pe simezele Muzeului Național al Banatului vor fi expuse 60 de lucrări de grafică, expoziția rămânând deschisă până în 16 iunie.
Graficianul Iosif Stroia este ilustratorul coperții revistei BAS. British and American Studies. ”Faptul că în liceu am îndrăgit fizica explică preocupările mele din domeniul graficii de acum… Le-am lăsat de-o parte când i-am întâlnit pe Deliu Petroiu, Simion Lucaci și mai apoi pe Nuțiu Romul, profesorul coordonator de la Facultatea de Desen Timișoara…”, mărturisește artistul. Acum 16 ani a aflat despre maniera de generare a unei realităţi alternative şi s-a familiarizat cu o serie de termeni ca twister şi spinner, termeni folosiţi în matematicile superioare, și care se regăsesc în preocupările grafice prezentate. ”(…)Altfel spus, particulele care alcătuiesc realitatea noastră nu sunt stabile în raport cu propria noastră realitate. Se poate demonstra astfel ca un quarc face legătura cu o altă realitate şi asta în mod regulat. Deci există o punte între realitatea noastră şi alte realităţi. Unii teoreticieni vorbesc despre aceste alte realităţi sub termenul generic de haos… Am citit despre aceste noţiuni şi le amintesc aici ca să înţelegeti ca şi mine, citind printre rânduri, cum a devenit atât de interesant să le transform în desene, folosind creioane colorate, cerate sau pastel”, explică Iosif Stroia.
Expoziția este realizată în partenriat cu Universitatea de Vest din Timisoara

Detalii

Start:
16 May
End:
16 June
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara,Timiș300002Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://mnab.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *